درباره‌ی سیل و حوادث اخیر ، عمیقاً متأسفم و امیدوارم خداوند به بازماندگان آنها که رفته‌اند صبر دهد . در واقع سیل و زله و حوادثی از این دست ، اتفاقاتی هستند که همه جا و برای اکثر جوامع پیش می‌آید و باعث ایجاد خرابی و مرگ و میر می‌شود ؛ اما چیزی که بین حاکمان کشورهای مختلف در مواجهه با مقولاتی از این‌دست تمایز ایجاد می‌کند نوع برخوردِ سازنده‌ی مسئولان مربوطه در زمان حادثه و بعد از حادثه است . که به نوعی باعث اعتبار بخشیدن به آن سیستم و گردانندگان آن حکومت می‌گردد ! البته داشتن برنامه (قبل از بروز حوادث) برای به حداقل رساندن خسارات در برابر بحران‌ها نیز می‌تواند جزو گزینه‌های اعتبارآور باشد !
اما برخورد حکومت و دولت ما در برابر بلایای طبیعی در این چندسالِ اخیر چگونه بوده است ؟
یک مثال زله‌ی کرمانشاه است که بعد از گذشت ماه‌ها هنوز هم بسیاری از هموطنان بی‌سرپناه هستند ، در زمان بروز فاجعه هم این مردم بودند که بسیج شدند برای کمک و تأمین اعتبار برای ساخت و سازهای بعد . بنابراین در این چند سال اخیر ، ما شاهدیم که هر وقت ما با پدیده‌هایی مثل بلایای طبیعی ، مواجه می‌شویم بجای حضورِ مؤثر مسئولین مربوطه که وظیفه‌شون مدیریت وضعیت است ، شاهد حضورِ اغلب نمایشیِ برخی اشخاصِ مشهور یا اُرگان‌های مختلف هستیم که انگار قصد دارند در غیبت آزاردهنده‌ی دولت و مدیرانِ مربوطه ، وظیفه‌ی آن مسئولان را با سر و صدا به دوش بکشند و با اینکار علاوه بر مخدوش کردن چهره‌ی دولت (که نماینده‌ی انتخاب مردم است) برای خود یا تفکرِ حزبی و جناحی خود اعتبار خریده تا در وقتِ مقتضی از آن استفاده ببرند (؟) که به نظر من می‌شود مصداق آن مثل معروفِ "از آبِ گِل‌آلود ماهی گرفتن !". البته من قصد نیت‌خوانی ندارم ، قطعاً بسیاری در این بین هستند که دلسوز مردم هستند و به قصد کمک ، صادقانه از وقت و انرژی‌شون و گاهاً مال‌شون برای آسیب‌دیدگان هزینه می‌کنند که بسیار هم عالی ، فقط سؤال این است که پس دولت این وسط چیکاره است ؟ اگر دولت یا حکومتی نتواند در اینگونه مواقع از ملت حمایت و پشتیبانی کند ، پس واقعاً کِی و در کدامین حالت قصد دارد وظایف‌ش را انجام دهد و در مشکلات ورود کند ؟! اگر قرار است مردم هم آسیب‌دیده‌ی ماجرا باشند هم یاری‌رسان ، پس آن بودجه و اعتباراتی که دولت بابت چنین اموری دریافت می‌کند مستقیم به خود مردم بدهید تا خودشان خودشان را مدیریت کنند و با تهیه‌ی مومات لازم در وقت حادثه ، در کوتاه‌ترین زمان ممکن فاجعه را مهار کنند ، یا با آموزش دیدن و مقاوم‌سازی منازلشون ، قبل از وقوع حادثه از خسارت دیدن بیشتر پیشگیری کنند .
در توئیتی از آقای محمود صادقی دیدم که از رئیس جمهور و وزیر کشورش خواسته بود که : ". توضیح دهد چرا بخش زیادی از اعتبارات حوادث غیرمترقبه سازمان مدیریت بحران صرف امور جاری شده است ؟!" که به نظرم سؤال خوبی است ! و البته این را هم اضافه کنم که اگر دست مردم برای یک انتخابات آزاد که امکانِ مشارکت به تمامی تفکرات و جریان‌های فکری را می‌داد باز بود ، قطعاً انتخاب مردم این نبود .
حکومتی که در خصوصی‌ترین امور مردم به خودش اجازه‌ی مداخله می‌دهد ، همه چیز اعم از جشن‌های خصوصی و عمومی ، دسترسی آزاد به اینترنت و اطلاعات ، نوع خوراک و پوشاک و . را کنترل می‌کند و خود را دربرابر آن امور مسئول می‌داند و به اسم ساختن آخرت مردم دنیای آنها را به جهنم تبدیل کرده است ، در اموری مثل امدادرسانی و اسکان دادن آسیب‌دیدگانی که قربانی بلایای طبیعی شده‌اند مسئولیت قبول نمی‌کند یا به سختی مسئولیت قبول می‌کند ، به زبان ساده‌تر آنجا که باید باشد نیست و آنجا که نباید باشد به شکل آزاردهنده‌ای هست ! بنابراین عجیب نیست که مردم به این حاکمان بدبین و بی‌اعتماد هستند طوریکه بعضاً حتی بروز این بلایای طبیعی را هم از چشم اصحابِ قدرت می‌بینند !
خُب البته من نمی‌گویم که حاکمیت در بُروزِ سیل ، زله ، طوفانِ شن و دیگر بلایای طبیعی به صورت مستقیم و به منظور گرفتار کردن مردم دست دارد ، چیزیکه در محافلِ خصوصی از خلال صحبت‌های افراد استنباط می‌شود ! که نشان از عمق بی‌اعتمادی مردم به تشکیلاتِ حکومتی و دولتی مملکت دارد . (البته می‌شود در اینباره بحث کرد که : غیرِ مستقیم شاید حاکمیت مقصر شماره‌ی یک باشد ، بواسطه‌ی مدیریت غیرِحرفه‌ای و نگاهِ آزمندانه و از روی حرص و طمع به منابع طبیعی که باعث نابودی طبیعت و محیط‌زیست شده است ، که جا دارد کارشناسانِ امر به آن بپردازند ، اگر مافیاهایِ ذینفع بهشون مهلت اظهار نظر بدهند !) . اما بواقع ، شاید غیرِمنطقی باشد (؟!!) ولی برای من هم یجورایی سؤال شده که چطور از وقتی که سپاه علی‌رغم کارشکنی‌های پیدا و پنهانِ ا در جنگ سوریه با کمک روسیه پیروز شد و در تِ داخلی با فریب خوردن مردم از تشکیلاتِ رسانه‌ای فارسی زبانِ آمریکایی و انگلیسی (شعبه‌ی بین‌المللی رسانه‌های ا) شکست خورد ، ما در این چند سال اخیر بصورتِ سراسری و به شکلِ موضوعی در مملکت با انواع بلایای طبیعی مواجه هستیم ؟! یک سال کل مملکت زله میاد ! . یک سال کل کشور را طوفان شن در بر می‌گیرد . امسال هم که از شمال تا جنوب کشور را سیل برداشته است !
آیا این نوع نگاه به جریان ، و ربط دادن هرچه بلا و مصیبت به دست‌های پنهانِ حاکمیت که نشان داده اگر دشمن مردم نیستند ، دوست آنها هم نیستند ، برای اذهان بدبین ملتی که ظرف دو سال به اسم خصوصی‌سازی و آزاد کردن قیمت‌ها ، سرمایه و دارایی‌هاشون نصف شده و ۵۰ درصد فقیرتر شده‌اند عجیب است ؟ اینکه تمام این بلایای طبیعیِ یجورایی غیرِطبیعی را از چشم حاکمیتی ببینند که در طول این چهل سال غیر از توهین ، تحقیر ، خیانت و ناکارآمدی حرکتِ قابل دفاعی ، حداقل به نسبت امکاناتی که از آن بهره‌مند بوده‌اند ، از ایشان ندیده‌اند .
مجموعه‌ی حاکمیتی پُر از تناقض و ناکارآمدی که هزینه‌ی جنگ قدرت و اختلافات درون گروهی و درون جناحی‌ش رو از جیب مردم پرداخت می‌کند ، چه در عرصه‌ی داخلی و چه در عرصه‌ی خارجی ، اما آنجا که باید مسئولیت خودش را در قبال مردم و مشکلات مردم بپذیرد از انجام مسئولیت شانه خالی می‌کند و با منت گذاشتن سر ملت طوری رفتار می‌کند که انگار برای رضای خدا دارد کار انجام می‌دهد !! آقاجان اگر در کشور سیل اومد ، زله اومد یا هر بلای طبیعی دیگری . شما به عنوان مسئول موظفی که رسیدگی کنی ، وظیفه‌ته ! برای اینکار پول می‌گیری و از انواع و اقسام امتیازات و رانت‌های مختلف برخوردار می‌شوی تا اموری از ایندست را حل و فصل کنی ! حالا اینکه شما این پُست و منصب‌ها را با لطایف‌الحیلی غصب کرده‌اید و به اهلش اجازه‌ی کار کردن نمی‌دهید دلیل بر این نیست که می‌توانید با شرمنده کردن مردمِ مصیبت دیده بواسطه‌ی خدم و حشمِ دست‌بوسِ‌تون یا به هر وسیله‌ی آزار دهنده‌ی دیگری ، برای خودتون وجاهت و مقبولیت بخرید !
روی سخنم در این مقال ، حزب یا جناح خاصی نیست ، بلکه یک نگاه کلی به مجموعه‌ی حاکمیت ، دولت و جمیع‌الاجمعین متصل به این مجموعه و تشکیلات دارم که همواره با شانه‌خالی کردن از بار مسئولیت در قبال مردم طوری رفتار می‌کنند که انگار ملت به آنها بدهکارند ! هرجای دیگه اگر بود ، مسئول مربوطه اگر از پسِ کارش برنمی‌اومد از کار برکنار می‌شد یا اگر بواسطه‌ی ناکارآمدی موجب مرگ کسی می‌شد حتماً مجازات می‌شد ! اینجا اما انگار گناهکار مردم هستند که بلا سرشون اومده و باید مجازات بشوند !
مردم به شما بدهکار نیستند !

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نگاره ی پیچک مدیریت آموزش عالی خانم دکترسمانه شیرزاد بیوگرافی بزرگان سینمای ایران رزین سختی گیر فروغ فرخزاد مجمع نخبگان دانشگاهی حوزوی موج کویر Monica خاطرات شیرین من دکور داخلی داروخانه-طراحی و دیزاین