خیلی ماهِ پیش یه ظرفیرو کنار گذاشتم تا با ضایعاتِ سبزیجات و میوهجات و غیره کمپوستِ خانگی برای گُلها و گیاهانم درست کنم . چون متأسفانه ، هرسال آخرای اسفند که میشه من معمولاً با فقدانِ خاکِ مناسب برای تعویض خاکِ گلدونهام مواجه میشوم ! بنابراین تصمیم گرفتم تا این مورد رو امتحان کنم ، ببینم جواب میده یا نه ! پس بستر آن ظرفرو با کمی خاک پوشاندم و ضایعات سبزی ، میوه و از اینقبیل رو روی آن ریختم و بعد دوباره کمی خاک ، و به این ترتیب هربار به جای اینکه زبالههای تَر رو دور بریزم به آن مخلوط اضافه میکردم تا اینکه دیگه ظرفیتش تکمیل شد . و ماهها به حال خودش رها شد .
دیروز خاک گلدونهام رو عوض کردم ؛ و از خاک آن کمپوستِ خانگی برای اینکار استفاده کردم ؛ با کمالِ افتخار باید بگم ، خاکی که تولید شده بود واقعاً خاک خوب ، سالم و مرغوبی بود . مثلِ خاک جنگل شده بود بیاِغراق ! واقعاً کِیف کردم و امیدوارم گُلهام هم حالشو ببرند !!
اما در جریانِ تعویضِ خاک گلدانها ، وقتی میخواستم نخلهای نونهالمرو از گلدانی به گلدانِ دیگر منتقل کنم متوجه شدم عجب ریشههای قَوی و محکمی دارند ! ریشههای سفید رنگِ سالمی که تا عمق گلدان (تا آنجا که امکان داشتند) رشد کرده بودند و کارِ انتقالِ نهال را برای من سخت و وقتگیر کردند ، چون ناچار شدم کُلِّ خاکِ گلدان رو با دو برابرِ دقت معمول خالی کنم تا بتوانم آن نخلهای نونهالِ خوشگلِ خُرما را بدون آسیبدیدگی از ریشه درآورده و به گلدانِ خودشان منتقل کنم . اعتراف میکنم واقعاً برام غیرمنتظره و عجیب بود ! چون اصلاً به ظاهرِ آن نونهالانِ نَرم و نازک نمیخورد که چنان ریشههای قَوی و محکمی داشته باشند !
درباره این سایت